Субота, 27.04.2024, 11:32Вітаю Вас Гість | RSS
Пасічнянський НВК
Меню сайту
Статистика
Головна » 2017 » Червень » 19 » Пізнаємо Україну разом
Пізнаємо Україну разом
12:00

Національний дендрологічний парк «Софіївка» в Умані на Черкащині - перлина світового масштабу. По своїй красі, вишуканості, грандіозності та мальовничості «Софіївка» не поступається кращим зразкам садово-паркового мистецтва світу: Версальському палацовому парку, Потсдамському королівському парку Сан-Сусі, петергофським садам і паркам. На честь уманського парку навіть називають планети, йому присвячують твори.

Саме тому пасічнянські педагоги, продовжуючи добру традицію, вирішили цього разу дружнім колективом відвідати це мальовниче місце.

У «Софіївці» вчителі побачили багато чудасій: і Єлисейські поля, і Партерний амфітеатр, Фонтан Змія та інші. Фонтан Змія - найкрасивіший і оригінальний з усіх софіївських фонтанів. Він влаштований посеред Нижнього озера. Стовп води заввишки до 20 метрів виривається з широко розкритою пащі гігантської змії. Воістину незабутнє видовище!

Парк прикрашають статуї стародавніх богів (Аполлона, Амура, купальниці-Венери), героїв (Паріса, Орфея) і філософів (Сократа, Гомера, Еврипіда, Аристотеля), мальовничі містки, альтанки, водойми.

У центральній частині парку розташований Великий водоспад. Вода зривається з висоти близько 15 метрів. Біля підніжжя водоспаду є озеро, на якому живуть білі лебеді.

Ми на власні очі змогли переконатися, що парк «Софіївка» відрізняється чудово продуманою системою гідротехнічних споруд: ставків, водоспадів, каскадів, басейнів і фонтанів. Не можна не віддати належне творцям паркового ансамблю. З першого погляду може здатися, що десь має працювати потужна система насосів. Хоча все набагато простіше. Вода надходить в усі водойми парку по прихованим підземним шлюзам самопливом із Верхнього озера. Завдяки перепаду висот між двома озерами - Верхнім і Нижнім - якраз і створюється необхідний тиск води.

Спільні подорожі в значній мірі допомагають створити в колективі доброзичливу атмосферу співробітництва.

Переглядів: 302 | Додав: Galysh | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
ХНУ
Дослідне господарство ПАСІЧНА
ВКонтакте